Är du den vi söker?

medlem

Göteborgs stift söker stiftskonsulent till Svenska Kyrkans Unga

Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift är en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro, och en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar. Barn och unga i våra sammanhang ska känna sig trygga i en gemenskap där de blir respekterade oavsett kön, etnisk tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.

I arbetsuppgifterna ingår att stötta Svenska Kyrkans Ungas styrelse med det demokratiska administrativa och organisatoriska arbetet, att ansvara för samt planera, genomföra och utveckla utbildningar och läger för barn och ungdomar. En stor del av verksamheten är att genomföra ledarutbildningar och utveckla olika sorters mötesplatser där unga människor får ett sammanhang där de kan växa i tro och ansvar. Du kommer att ingå i ett team för SKU men också samarbete med andra tjänstemän på Stiftskansliet.

Vi söker dig som är väl förtrogen med ett öppet och demokratiskt barn- och ungdomsarbete i Svenska kyrkan. Du har flerårig ledarerfarenhet, en pedagogisk eller teologisk utbildning, du är medlem i Svenska kyrkan och har körkort för bil.

Vill du veta mer hör av dig till

Monica Hellerfjord, enhetschef 031- 771 30 35
Therese Warberg, rekryterare 031- 771 29 54
Cecilia Cedergren, stiftskonsulent 031 771 30 67
Kristine Ålöv, kommunikatör 031-771 30 45

Ansökan

Ansök senast den 13 februari via Göteborgs stifts hemsida.