Våga Vara Viktig

vvv 2020 banner

Våga Vara Viktig är en inspirationsdag för dig som är ung och aktiv i en församling. Detta är en dag för alla som vill finnas med i församlingens verksamheter och oavsett vilken uppgift en har får vi se att vi tillsammans är många.

Under dagen har vi en gemensam föreläsning och flera korta seminarium som utmanar och stärker oss som unga i vår uppgift som aktiva i församlingens liv och gemenskap. Vi vill att alla ska känna sig viktiga och påfyllda av inspiration och kanske har vi fått en ny vän eller två?

Dagen arrangeras i samarbete med Sensus.

Var och när?

Bäve, Uddevalla, 1 februari 2020

Kostnad

cirka 150:- (i priset ingår deltagaravgift och mat under dagen)

Anmälan

Anmälan är stängd, hör av dig till Cecilia Cedergren vid frågor.

Kontakta mig gärna

Kontakta Cecilia Cedergren: cecilia.cedergren@svenskakyrkan.se

—————————–

Program för dagen

09.30 Incheckning öppnar och drop-in fika
10.00 Välkommen
10.10 Föreläsning: ”Friskvård för insidan” med Cissi Glittvik
11.00 Fruktpaus
11.15-12.15 Workshop 1
12.30 Lunch
13.15-14.15 workshop 2
14.15 Fika
14.45 Mässa
15.30 Tack och Hej!

Workshops

1. Tikva, Lill Terol
Kom och testa Tikva – en träningsform på kristen grund. Vi är skapade med ande, själ och kropp. Ändå glömmer vi ofta bort kroppen. Inom träningsformen Tikva är tanken att få med alla tre delarna, och samtidigt ge plats för att möta Gud.

2. Måla med Gud, Anna Reimers
I denna workshop får du först en introduktion i hur du kan använda materialet, lägga bort alla prestationskrav och göra målandet till en bön. Sedan får du fritt och kravlöst undersöka hur färg och form kan bli ett samtal mellan dig och Gud. OBS Inga förkunskaper krävs!

3. Kroppen som verktyg, Kristina Andréen
Kroppspråket är alltid det språk som vinner när vi pratar med någon! Hur du står, sitter, andas påverkar människor omkring dig. Här tränar vi på hur du kan få en stor grupp människor att tyst lyssna på dig, hur du kan få någon lugn, hur du bättre kan få andra att förstå vad du vill- utan att säga ett ord…

4. Ledargestalter i Bibeln, Lise-Lotte Wallin
Kan några bibliska ledare hjälpa oss idag att växa i vårt ledarskap? Vi möter Moses från Gamla och Marta från Nya testamentet.

5. Hälsa på nätet, Anna Vuori och Galle Selland
En interaktiv workshop som handlar psykisk hälsa i en digitaliserad värld, om fördomar, ideal  och möjligheter.

6. Själavård med varandra, Själavårdscentrum Göteborg
Att själavårda en kompis – kan det vara både bra och dåligt? Och när kan det i så fall vara bra och när kan det bli dåligt och hur vet jag var gränsen går? Välkommen att delta i ett samtal om samtal.

7. Musik och skapande, Daniel Lindh
Spela och sjung. Utveckla ditt musicerande  i grupp. Alla sångare, instrumentalister och intresserade är välkomna, oavsett nivå!

8. Fysisk aktivitet, utomhus